Bu şehirde yaşamak çok şanslılık! Ama yağmalama durursa. Bu vicdansız haz ve kazanç hastalığımızdan dolayı, Şehir bizim kadar, bizden dolayı şanslı mı?

Sorunlar ve biz...
Bu şehirde yaşamak çok şanslılık! Ama yağmalama durursa. Bu vicdansız haz ve kazanç hastalığımızdan dolayı, Şehir bizim kadar, bizden dolayı şanslı mı?
Her kazanç çok kıymetli, şayet kazanma olmasaydı bu kadar yatırım yapma imkanı olmazdı. Bura da yazılan insafsız kazanç kazanca itirazlar.
Alanya içindeki yaşayanların hepsi şanslı değil tabi ki. Bazıları şanslı, bazılarının mutluluk vesilesi, bazılarında göz yaşlarına vesile...
Bu şehir de sorumluluğu olan, burada yaşayan her fert mutlu olsun diye çalışmalı.
İnsanın yaşam heyecanı tüketilmemeli! Her güzellik insan ile inşa edilir.
Sorunu doğru okumak lazım Milyonları her yıl ağırlayan Alanya, sakinleri olarak bizi ne kadar ağırlıyor? Bu soruyu sorunca aklıma bir atasözü geldi, ”elime ne verdin ki yüzüne onu süreyim” biz bu şehrin zenginliklerini şahsi kazanmak için yağmalama yapmaktan çekinmiyoruz. Son günlerde Karadeniz sel felaketi ile imtihan oluyor! Allah buradaki mağdurların canlarını ve mallarını korusun. Bakan Süleyman Soylu bin seksen konut zarar gördüğünü ifade etti. Bu hasar gören konutların çoğunluğu dere yatağın da olan yerleşkede ki evler. Ekolojik dengenin insan eli ile bozulmasının ağır bedeli diyor bu işin uzmanları. Beyler bizde bu kentin turizm ekolojik dengesini bozduk. Bizi bu tahribat ile yağmalamanın nasıl ceza olarak döner merak ediyorum!
Şehri koruyalım
Bu şehre hayran milyonlarca yerli ve yabancı turist var. Bu mutluluğa vesile olan Alanya'ya biz nasıl sahip çıkıyoruz?
Yoksa fırsat sırası bekleyen bir ruh hali içinde ticarette ve siyasette kazanma hastalığı içinde miyiz? Yeşili, sahili ekolojik yapısını, poronomik görüntüsüne zarar vermeye dur deme vakti geldi geçiyor.
Bu şehir herkese yeter. Biz İnsanı boyuta bir emek ve vakit ayırmalıyız.
Onlarca belediye başkan adayı ismi duyuyoruz, Alanya için bir çalışma duymadım duyan varsa bana da haber versin. Ankara da şu işi yaptım diyenleri saymayın. Alanya’nın yeşilini, adil sehirçilik planını, kaçak konut engelleyen varsa söylesinler.
Gelecek kuşak bizi hatırlar mı?
Sokak anketi yapılsa geriye dönük seçilmiş ve şehrin iyi-kötü kaderinde imzası olanlar hatırlanıyor mu? Merak ediyorum.
Hatırlanmama cezası sanırsam çok ağır ceza olmalı!