Uzun süredir yakından izlerim Alanya siyasetini, bu süreçte CHP Alanya teşkilatına ne rastladım, ne de duydum.
Alan memnun satan memnun olan bir şeye karışmak pek tarzım değil. Burada sorun şu Alanya da bu kadar kötü yönetim ile şehir adeta karanlığa gömülürken CHP’den tek muhalif ses yok, bir açıklama veya iyi niyet tavsiyeleri.
CHP Atatürk’ün kurduğu bir parti. Kuruluş nedeni olarak bu ülkenin değerlerini sorunlarını  merkezi ve teşkilatı yakinen ilgilensin sorunları çözsün diye. CHP genel merkezi bunun hakkını veriyor. Sn.Kemal Kılıçdaroğlu bugün muhalefet olmanın hakkını veriyor.Hatta dikkat çekmek için yaşına rağmen Ankara’dan İstanbul’a demokrasi yürüyüşü yaptı.
Bizim burada CHP teşkilatını ne yapıyor?
Çevremdekilere Alanya CHP teşkilatını soruyorum aldığım cevaplar enteresan.
Nerede? “Hoş geldin yaz partisin’de”
Nerede? “Kokteyl li program da”
Nerede? “ Alemde”
Cumhuriyet tarihinde bugüne ne siyasi kazanım yaptıklarını merak ederek. Siyasi başarısı nedir?
Kazı kazan dan kazanılan bir milletvekili. “Ben Deniz Baykal’dan daha CHP’liyim” diyen Osman hocanın 2002 yılın da yapılan genel seçimlerde sekizinci sıradan DYP ve ANAP’ın barajı aşamaması sonucu bir milletvekili. O da CHP’nin Antalya listesinde 8. sıradan aday gösterildiği yeri beğenmeyerek ,”istifa edeceğim" öfkesi ile seçim sonuçlarını tv de milletvekili olduğunu duyması dışında burada bir seçim başarısını görmedik. Varsa bilmediğimiz baba gönderirler ise buradan yazarım.
Gelelim bugün ki Alanya CHP ilçe teşkilatına!
En ufak bir siyasi duruşu olmadan ilçe başkanı kim? Yönetimi kim ?
Bir konu da, iyi veya kötü eleştiren bir basın açıklaması okuyan var mı?
Şehrin sorunları ile ilgileri var mı?
Soruları çoğaltarak sizleri sıkmayayım, maalesef CHP teşkilatını gören duyan yok.
CHP bu ülkenin bugün demokrasi sigortası. Her teşkilat Alanya Teşkilatı gibi ise CHP genel merkezine ilk genel seçimde kilit vurulur.
Seçmeni teşkilatlar hazırlar, genel merkez seçim kazanır. Ta ki genel merkez bir siyasi hata yapmaz ise   Teşkilatlarının çalışması partisini iktidara taşır .
Bizim beyler ortalıkta yok. CHP ilçe Başkanı Coşkun Karadağ Gökbel’de yapılan geleneksel güreş festivalinde tribünlerde görüntülendiler. Merak ettim  nasıl geldiler? Diye bu beyler,” biz Gökbel'e gitmeyeceğiz” demişler ve bu sözlerini yiyip gelmişler. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek “gelecek” diye duyunca siyasi gelecek için hesap kitaplı bir çalışma ile rahatlarını bozup çıkıp gelmişler.
Beyler Alanya halkına halkın ve şehrin sorunlarını takip etmeyeceksiniz de niye o koltuğu işgal ediyorsunuz?