Siyaset bu ülkede en çok konuşulan konuların belki de başında gelir. Ben bu yazımda Türkiye siyaseti yazacak değilim, Alanya siyasetini yazacağım.

Siyaset omurgalı yapılmalı..!

Siyaset bu ülkede en çok konuşulan konuların belki de başında gelir.

Ben bu yazımda Türkiye siyaseti yazacak değilim, Alanya siyasetini yazacağım.

Girdiği hiç bir seçimde başarı göstermeyip bir de  hiç yıpranmadan siyasetin kaymağını yiyen birini yazacağım.

Neden yazmak istedim?

Alanya'da çarpık kentleşme ile  turizm ekonomisi ve turizmin de karlılık oranındaki gerileme, tarımda çiftçinin gayreti dışında bir gelişme olmaması. Bunların sorumlusu deşifre etmek istedim.

Bir makam işgal ediyorsan sorumluluğunu bileceksin. Bilmiyorsan ve  sorumluluğunu şehrin geleceğini, kişisel çıkarın için gerilemesine göz yumuyorsan  yumamazsın!

Bu şehir kimsenin babasının çiftliği değil. Tabu ki makamı şehre değil çıkarına rant için kullanıyorsan bunu yüzüne vururlar. Ben tek tek bura da gelmiş geçmiş siyasette makam sahibi olanları yazacağım. Bunlardan birisi şimdilik...

Gelelim bu bal yapmaz arı kim?

Bir dönem Ak parti Alanya ilçe başkanı olan bu zat, en iyi aday Kerim Kılıç ve ekibi ile Alanya Belediye başkanlık seçimine giriyorlar ve bu seçim kaybettiriliyor.

Kime karşı? Siyasette nesli tükenen ANAP'ın yerel seçim adayı olan Hasan Sipahioğlu’na karşı. Enteresanı Ak Parti yerel  Seçim de en popüler olduğu dönemde kaybediyor. Hiç bir şey olmamış gibi  sonrası  Antalya Büyükşehir belediye  başkanlığını kazanan Menderes Türel'in himayesi ve şefkatine sığınıyor. Maaşlı iş istiyor. Başkan Türel’de acıyarak maaşlı olarak Alanya koordinatörü yapıyor. Bu zat Hüseyin Güney’i yazacağım. Kariyerinde muz yetiştirilenler derneğinin başkanlığı dışında en ufak bir temsil fotoğrafı olmayan, Genel Merkezin ataması ile Ak Parti ilçe başkanlığı görevine gelen Güney, Alanya için ne yaptı? Diye aklıma gelen soruya cevap aradım.

Güney, Alanya Belediye başkanlık seçimlerin de aday Kerim Kılıç’ın haberi olmadan meclis üyesi aday listesini kendine göre yazarak  Seçim kuruluna teslim yaptın. Bu tercihin Kılıç’a seçim kaybettirmesi hangi çıkar ve menfaat pazarlığı oldu? Kılıç’ın haberi olmadan meclis üyesi  listesi yapıyorsun ve Seçim kuruluna teslim ediyorsun? Birde, Alanya Ak Parti kurucu ilçe yönetimini dışarıda bırakarak vefasızlık göstermesi şimdilik bu iki örnek yeterli olsun. Yeri vakti gelirse yazarız.

Siyasi figür kalma başarısı

Güney Alanya’nın siyasi ve yerel temsilci figürlerine,”sendenim” diyerek şark kurnazlığı ile kendine her daim siyasette yer bulmuş. Ve üstüne maaş alarak koordinatörlük kapmış. Şimdi de ortalıkta dolaşarak Alanya Belediye başkanı adayı olma peşinde olduğu duyumları alıyorum. Bu da ben de bu zat-ı yazmam gerektiğini sorumluluğunu hissettirdi. Hangi partiden Alanya Belediye  başkan adayı olacak? Bu da ayrı önemli soru. Eğitimi lise mezunu olup, şark kurnazlığı kabiliyeti dışında ortaya koyduğu bir örnek olmayarak nasıl bir cesaret ile aday olma peşinde bu çabası bende hayret ve şaşkınlık oluşturuyor.  Sayın Güney siyaset omurgalı yapılır, o vakit siyaset ile  Alanya'ya bir faydan olur. Takım arkadaşlarını satarak, “seni yönetime alacağım” diyerek ve sonrası yönetime almayarak omurgalı olunmaz.

Hangi yüz ile Alanya Belediye başkan adayı olmak istiyorsun? Hangi başarı kariyeri ile bu arka kapıdan girme çaban beni hayrete düşürüyor. Birde size siyasi geçmişini hatırlatayım CHP, DYP, ANAP ve Ak parti. Şayet belediye başkan adayı olmak istediğin parti bu partilerden biri mi olur? Yoksa kerameti kendin de olduğunu pazarlayarak yeni bir parti mi bulursun? Bu da merak konusu. Şehre ve siyasete daha ne kadar zarar verecek olman bende merak konusu.

Siyasi tercihlerin beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren Alanya’ya bir çivi çakmadan kahraman edası ile piyasada dolaşmak olman. Aday olursan kimden oy alabilirsin?

Alanya sorumluluğu yazdırıyor!

Hep sorulan Alanya’ya ne oluyor? Neden geriliyor? Betonlaşmak gelişmek mi? Bu sorulara kendi siyasi hafızamı yoklayarak yazıyorum, gelecekte bu şehri yönetmek isteyenlere bir not niteliğinde.