Bugün 70 li yılların Ankara sı canlandı ANILARIMDA. Üniversite yılları; Kızılay Konur Sokak'ta Yuvam Kız Yurdu'nda kalıyorum. O yılların kışı sert kar aylarca kalkmaz, üst üste yağdıkça yollar buzlanır, yollarda yürümek zor..

ANILAR..

Bugün 70 li yılların Ankara sı canlandı ANILARIMDA. Üniversite yılları; Kızılay Konur Sokak'ta Yuvam Kız Yurdu'nda kalıyorum. O yılların kışı sert kar aylarca kalkmaz, üst üste yağdıkça yollar buzlanır, yollarda yürümek zor. Apartman topuklar da moda, serde gençlik de var. İnce çorapları botların tabanına geçirir zorla yürüdük. Gima'nın önünden Soysal Pasajı'na geçmek için resmen şimdiki mankenlerin yürüyüşü gibi yavaş yavaş, çapraz çarpık karşıya ulaşmaya çalışırdık. Olur ya bir kaydınız kendinizi Soysal Pasajı' nın mağazalarından birinin camına toslamamak için çaresiz...
Havalanıp uçan elinizdeki çantayı bulabilmek için pikniğe kadar aramak zorunda da kalabilirsiniz.

O yıllarda Gima nın hemen üstünde gidebileceğiniz tek yer Set kafeterya var, okuldan çıkınca arkadaşlarımızla kahve çay içebileceğimiz. Tüm öğrenciler orada. 70'li yıllar sağ, sol diye öğrencilerin gençlerin yok olup gittiği yıllar. Gece çık çıkabilirsen yurtta yakın ama cesaret yok. Arkana biri takıldımı korkarsın. Genciz görünüşte fena değil şimdiki gibi facesi, instagramı yok gördüler mi başlarlar dolanmaya. Belime hortum dolayıp konur sokakta epeyce genci benzetmişimdir. Lise yılllarında judoda siyah kuşakta almışsan kurtuluş yok😄
Arada birde beethoven diskoya giderdik ayda yılda bir ders ve ödevlerden vakit bulursak. O zamanlar Selda Bağcan kardeşler çıkardı onları dinlemek dinlendiriyordu öğrencilik ruhumuzu. Hafta boyunca inekle (o yılların çok ders çalışanlarına verilen isim) hafta sonu ansiklopedilerden ta emekteki , yolu bile ürkütücü kütüphaneye git yaz, çiz, araştır oku. 
İyi gelirdi bağcan kardeşlerin sesi. 
O yıllarda ot gibi her köşede açılan ayak üstü yemek yenilecek yerlerde yoktu picnik diye bir yer açıldı nasıl sevindik. Sosisli sandviç en sevdiğimiz ayaküstü atıştırmalıktı. Zamanımızı fazla almıyordu. Ha bir de kebap 49 muz vardı ne kebap yapılırdı o lezzeti şimdi bulabiliyormuyuz nerde yok antibiyotik, yok ilaçlı otlarla beslenmiş inek lezzet felan kalmadı.
Güzeldi 70'li yıllar Soysal Pasajı, Gima ,Zafer Çarşısı, Piknik, Set, Kuğulu Park Tunalı Hilmi...
Şimdi de yaş 60'ıı geçti, çocuklarım ve torunlarımla vakit güzel geçiyor onlar büyüyor biz yaşlanıyoruz. Anılar hafızalarda daha bir anlamlı ama bunuda söylemeden duramıyacağım. Keşke onlarda bizler gibi doğal yaşasalardı.
Yazın, kışın, sonbaharın, ilkbaharın doyumsuz güzelliklerini, turfanda sebze ve meyvenin tadını, insanca yaşamayı.
Sevgiyle, sağlıkla kalalım..