Kuşların zekasının düşük olduğunu düşünerek; kızdığımız zaman "kuş beyinli" diyerek küçümseriz. Kuşların beyinleri insanlara göre basit gözükebilir.

Kuşların zekasının düşük olduğunu düşünerek; kızdığımız zaman "kuş beyinli" diyerek küçümseriz.
Kuşların beyinleri insanlara göre basit gözükebilir. Halbuki Kuşlar oldukça zeki hayvanlardır. Okuduklarımdan Anladığım kadarı ile kuşlar yıllardır görmedikleri canlıları hatırlayabiliyormuş hatta sadece sesini dinleyerek tanıdığı bir varlığı yabancıdan ayırt edebilirmiş aylarca önce sakladığı yemeğin yerini hatırlayabilir,  bazı ilkel aletleri bile kullanabilirmiş.
 Hal böyleyken yaşantımıza bakarak asıl kuşların insanlara "insan beyinli" demeleri daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
Neden mi?
Nedenleri çok basit.
Etrafınıza şöyle bir bakın..
Dost dediğin, arkadaş dediğin, kardeş yerine koyduğun kişilerin menfaatleri bitti mi yanında bulabiliyor musun?
Sadakat,sevgi,saygı artık çok gerilerde kaldı.
Varlıklarından bile rahatsız olduğumuz kişileri hayatımızda tutmayı normal görüp kendimize olan saygımızı,sevgimizi yok ederken...
Başkasından saygı, sevgi beklemek bizi yıpratmıyor mu?
Her gün sosyal medyada yenilen, içilen,gezilen, alınan her şeyinizi ortaya koyup...
Benim var,ben zenginim, ben buyum dercesine maddi olanaklarından bahsedenler...
 Hasta bir çocuğu kurtaralım dediğimizde herkes duyarsız ve ekonomik durumdan söz eder. Bu insanlık mı..Bir kuş beyni kadar  düşünüp,davranamıyoruz malesef. Vay efendim şuraya seçilecek,vay efendim buraya gidecek, falanca olacak ,feşmanca tanıdığı,ben yaptım birazda o yapsın  diyerek paraları  savur iş 15 günü kalan Ela bebeğe gelince kılını kımıldatma .(Duyarlı olan yardım edenleri tenzi ediyorum)
Bir kerede umutla bekleyen  ELA nın anne babasını düşünerek yastığa başınızı koyun sabah belki  kuş beyinli olmayı  hakedersiniz!....
Vay insan beyinliler vay.....