Bazı farkındalıkları sizlerle paylaşarak 365 günün bir gününe sığan çevre gününde sadece birazcık sizleri uyandırabilirsem bunun bile çevreye faydalı olacağını biliyorum.

BUGÜN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ...

Tükeniyoruz, yok oluyoruz,nefes alamıyoruz......

Sadece 5 Haziran Dünya Çevre gününde değil her zaman sizlerle paylaştığım anlatmaya çalıştığım ama maalesef bunların uygulanmasında duyarsız kaldığımız 5 Haziran Dünya Çevre gününüz kutlu olsun diyemeyeceğim..

Bazı farkındalıkları sizlerle paylaşarak 365 günün bir gününe sığan çevre gününde sadece birazcık sizleri uyandırabilirsem bunun bile çevreye faydalı olacağını biliyorum.

Dünya nüfusunun hızla artması ve dolaylı olarak sanayileşmenin, tüketimin, atıkların,betonlaşmanın... hatda daha lüks sayılacak ihtiyaçların kullanımı,üretim için kullanılan çevre kaynaklarının tüketiciye düşen fiyatı belirlenemediğinden yaratılan kirliliğin bedeli,teknoloji,duyarsızlık,her atığın çöp olduğunu sanmak,su kaynaklarımızı hiç bitmeyecekmiş gibi kullanmak....

O kadar çok şey var ki ama her biri birbirine bağlı.
Duyarlı olmalıyız, bu zamandan sonra aldırış etmeme lüksümüz kalmadı..
Evimizde yapmadığımız davranışları, dışarıda, çevrenizde de yapmayın
Bu kadarı bile yeter biliyormusunuz.. 

Bakın Sadece insanlar değil denizler, akarsular, toprak ,dağ, orman her yer hasta oldu..
İklimler değişti, nefes alamıyoruz,sağlıklı beslenemiyoruz.
Bunların sebebi hep bizleriz
Suyumuz tükeniyor, topraklarımız yok oluyor, ormanlarımız yanıyor, yaşanabilecek alanlarımız azalıyor hatda kalmadı. Beton yığınından nefes alamıyoruz.
Bakın  yürüyebileceğiniz mesafeye arabanızla gitmeyin derken gülüyordunuz ..
Ya şimdi!..
 Benzin  fiyatları artınca yürüyor,uzak yerlere toplu taşıma ile gidiyorsunuz.. Demekki olabiliyormuş.
Ekonomik kriz başlayınca topraklarımızın kıymeti arttı bir karış toprak için,ekip biçmek için uğraşıyorsunuz.
Yarın hiçbirşey kalmadığı zaman, ne dikilen binaları,ne arabanızı,ne paranızı,ne kirlenen suyunuzu,havanızı   oturup yiyemiyeceksiniz...

 Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz çocuklarınızı, torunlarınızıdamı düşünmüyorsunuz birlikte olalım el ele verelim hem kendimiz hemde gelecek nesillere yaşanabilir  bir Dünya  yaratalım.

Bitiyoruz,tükeniyoruz,ölüyoruz başka dünyamız yok,başka yaşayacak yerimiz yok.. ..