Bakın sevgili kardeşlerim, büyüklerim, saygıdeğer okuyucularım biz Güncel Alanya Gazetesi olarak bu zinciri kırmaya çalışıyoruz. Tek derdimiz, yek sevdamız Alanya..

'İPİN UCU PUŞTUN ELİNDE!'


Bilmeyenler için anlatayım, bilenler için tekrar olsun.

Nasrettin Hoca, vaaz vermesini isteyen cemaate, “Etmeyin gitmeyin, hatâ yaparım.” diye itiraz etmiş. Israr edilince, “O zaman bir ip verin. Bir ucu bende, bir ucu filancada olsun. Yanlış bir şey söylersem çekip uyarsın.” demiş. Hoca konuşurken birisi ipe takılmış. İp hareket ettikçe ne diyeceğini şaşıran Hoca, nihâyet patlamış:

“Aziz cemaat! Çok şey anlatacağım da ipin ucu, puştun elinde!”

İşte aynen bu durumdayız. Yani anlayacağınız; 'ipin ucu puştun elinde..'
Şimdi gelelim asıl mevzuya;
Alanya deyince, ilk akla Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi gelir mutlaka. 
Denizi, güneşi, doğası her haliyle bir cennet Alanya.

Sene 89'da geldiğim Alanya her ne kadar betona teslim olsa da hala güzelliğinden bir şey kaybetmiş değil.

Bu arada dünya çapındaki genel kabule göre tarihi çağlar dörde ayrılmış: İlk Çağ, Orta Çağ, Yeni Çağ ve şu an içinde bulunduğumuz Yakın Çağ. Son yıllarda birçok bilim insanı ve tarihçinin görüşlerine göre bunlara bir yenisi eklenmiş durumda. Bilgisayar ve internetin hızlı gelişimi ve yayılması ile başladığı düşünülen zaman dilimi, “Bilgi Çağı”, “İnternet Çağı” veya “Bilgisayar Çağı” adıyla anılıyor.
Hal böyle olunca; sosyal medyada profil oluşturan fikrini, zikrini beyan edebiliyor. Memleketin ahvalinden tutun, yaşadığımız yöreye kadar herkes ahkam kesebiliyor.
Doğru olana, edebiyle meramını anlatabilene itirazımız yok elbet.
Lakin, hem sosyal mecrada, hem de medyada üç-beş çalakalem oynatanları, millete, 'gel-gel' yapan keltoşları, Cin Ali'leri görünce kolları sıvadık ve fikrini güzelce ifade edebilecek insanları sizlerle buluşturmaya karar verdik.

Bakın sevgili kardeşlerim, büyüklerim, saygıdeğer okuyucularım biz Güncel Alanya Gazetesi olarak bu zinciri kırmaya çalışıyoruz. Tek derdimiz, yek sevdamız Alanya..
İşte o yüzden
Mustafa Gökçe gibi yıllarca Alanya siyasetinin ve ticaretinin köşe taşlarından birini sizlerle buluşturduk. Yazıları her hafta büyük bir beğeniyle ve ilgiyle okunuyor. Yine İbrahim Ekici gibi vatan, millet sevdalısı emekli bir emniyet mensubunu sizlerle tanıştırdık. Alanya ile her zaman bağını koparmayan Almanya'dan Pedagog Emine Arslan'ın yanı sıra güncel hayata dair enfes yazılarıyla ses getiren Gülseren Kaya'yı, Cumhuriyet Kadını Gülsen Roza Özden'i, değerli öğretmenimiz Gökhan Öğ'ü, NLP Yaşam Koçu Devrim İnal'ı, yıllardır çevreci çalışmalarıyla bilinen ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan'ın güzel düşüncelerini, fikirlerini gazetemiz kanalıyla sizlere aktarmaya çalıştık.
Kısacası; zincirleri kırmaya, ipin ucunu puştlara bırakmamaya niyetliyiz.
Bunun için ne yapılması gerekiyorsa elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz.
Bu güzel insanlara olduğu kadar meramını, derdini, memleket meselesini, tecrübesini anlatabilecek herkese de köşemizin açık olduğunu hatırlatmak isterim.
Yeniden buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın MAP’la kalın..