Belediye Çay Bahçesi 
Yüz numara!

Bu da nereden çıktı! diyenlerinizin olacağını biliyorum.
Belki biraz absürt kaçacak, lakin numaradan ziyade bugün sizlere tuvaletten yani, 100 numaradan bahsetmek istiyorum;

Yeme ve içme faaliyetlerinin bir sonucu olarak sindirim sonrası atık maddelerin vücuttan dışarı atıldığı mekanlara halk arasında verilen isimlerden biri de; yüz numara..

Hikayemiz modern tuvaletlerin yeni yeni yaygınlaştığı 1800'lü yılların sonu 1900'lü yılların başına kadar uzanıyor. 
Modern tuvaletler her ne kadar yaygınlaşmış olsa da, o an için Fransa'da otellerin her odasına koyacak kadar da yaygın değil. 
Dönem; her kata bir tuvaletin koyulduğu, ortak kullanım dönemi. Otellerde odalara numara verilirken ortak tuvaletlerin, normal odalarla karışmaması için nasıl numaralandırılacağı düşünülürken ortaya atılan 00 koyalım fikri kabul görmüş ve "numarasız" olarak nitelendirdikleri tuvaletleri 00'la göstermeyi yeğlemişler.

Yani anlayacağınız; O dönemlerde hangi sebeple orada bulunduğunu bilmediğimiz, Fransa'ya giden Türkler'in 00 numarayı 100 numara olarak algılayıp, bir hata sonucu dilimize yerleştiriyorlar. 
Yanlış anlaşılmanın sebebi ise bir göz bozukluğu değil, lisan kıtlığı! 
Zira; yazılışları farklı olsa da, numarasız olarak okunup, kullanılan 00 (sans numero) terimi ile 100 (Cent) sayısının okunuşlarının aynı oluşu böyle bir yanlış anlaşılmaya sebep oluyormuş.
Rivayetler ve yüz numara hikayeleri böyle devam edip gidiyor. Ya da benim edindiğim kısa bilgiler bu şekilde..
Şimdi gelelim asıl mevzuya..
Malumunuz Alanya'nın merkezi yerinde,  çarşının tam da göbeğinde Alanya Çay Bahçesi mevcut. 
Deyim yerindeyse akşama kadar darphane gibi çalışıyor. Gözümüz yok elbet.
Allah daha çok versin. Tek bir çayın fiyatı 4 lira.
Kahveyi, tostu, bilimum yiyecek-içecekleri saymıyorum bile. Denizi, doğası derken her şeyi fiyatlara eklemişler. Bunlara da eyvallah. Lakin müşteri olarak oturduğunuz mekanda yediğinizi, içtiğinizi çıkartmak zorunda kalınca buna da ücret ödemek mecburiyetindesiniz. Tuvaletin kapısına gelince, "Tuvalet ücreti 1 lira.." yazısıyla karşılaşıyorsunuz. Artık söyleyecek söz bulamıyorum. 
Biz söz bulamazsak da yetkililer bir çözüm bulur inşallah.  Kimse ilgilenmeyince elalemin "mokuyla, püsürüğüyle.." ilgilenmekte bize kaldı maalesef. 
Alanya'nın Şehrül Emin'i Adem Murat Yücel'in buna göz yummayacağına inanıyorum.. 
Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın, MAP'la kalın..