ORTAYA KARIŞIK
Kalemin intikamı ağırdır çünkü Tarih yazar!

Merhaba koca yürekli
mahalle sakinleri.
Mahallemizdeki palyaçonun Adalet Abla'ya yapmış olduğu haksızlıklardan sizlere bahsetmiştik, hatırlarsanız. Bizler Adalet Abla'yı öldü diye düşünüyorduk, yok yok ölmemiş hapishaneye hücreye atmışlar.

Neyse bu da iyi. Adalet Abla'yı bir gün dışarıya karanlıktan aydınlığa çıkar diyerek ümit edelim. Adalet Abla tutuklu, bizim palyaço sirk cambazı ya yapmadığı şaklabanlık kalmadı. İpin üstüne un serip mahalleliye unu uçmadan toplayın diyor. Palyaçonun pratik, anında yaptığı en güzel el becerisi "Halka geçirmek"  asla hakkını inkar edemeyiz Sağolsun. Yaptığı şaklabanlıkları bizler sağlıklı yaşayalım gülelim diye yapıyormuş.

Koysa pardon oysa neler olmuş neler mahallenin her yerine koca, koca, kazıklar çakmışlar mahalleyi param parça etmişler. Yakında kendi mahallemizde bir sandalye yeri kadar yer kalmayacak diye korkuyoruz. Bu arada ucubelerin VAR ettiği salgılar, yangınlar, mahalleyi derken Haydaa Palyaço'nun akrabası imiş zamkolik amca mahalleye geldi. Yaşına başına bakmadan her şeye saldırıyor Etliye, sütlüye, ambardaki tahıla, bahçedeki ağacın meyvasına, hamına, mamına bakmadan saldırıyor. Palyaço ile zamkolik amca şakşakcılığa devam ederken evden çıkması kısıtlanan mahalle büyüklerimizden  Cumhuriyet abla ile kardeşleri geldi.

Bu arada  Cumhuriyet abla 98 yaşını bitiriyor 99 yaşına girecek.  Yaşına bakmayın hala genç, dimdik ayakta, yüzü ay gibi parlıyor.

CUMHURİYET ablanın kardeşleri ise daima haksızlıklara karşı yazarak konuşurlar bir kaçının ismi; divit kalem, tükenmez kalem, dolma kalem, kurşun kalemdi. Palyaço ise her daim olduğu gibi özgür, laik, kalem kardeşlere ters, ters bakıp Adalet Abla'nızın yanına içeriye misafir ederim sizi diyordu. CUMHURİYET Abla ise palyaçoya şöyle dedi bilir misin Kalemin intikamı ağırdır  Kalemler Tarih Yazar! Tarihler Gerçekleri Anlatırlar.!