Daha öncede bir kaç kelam edip bu hususta görüşümüzü belirtmiştik..
Kimden mi bahsediyoruz? 
Tabiki Alanyaspor'un büyük Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan söz ediyoruz.. 
Alanyaspor'u alt liglerde üst üste şampiyon yaparak hayal bile edemeyeceğimiz bugünkü Süper Lig’e taşıyan insanın bunca yaptıklarına rağmen makus talihinden midir nedir bilinmez; her yıl birilerinin çıkıp bu başarılara gölge düşürmeye çalışması bana çok manidar geliyor..
Her zaman söylerim, "Başkan Çavuşoğlu'nu bırakın eleştirmeyi, heykelini dikmeliyiz..'' diye.. 
Gelin Alanyaspor tarihçesine şöyle bir göz atalım, bilenler hatırlasın, bilmeyenler de öğrenir bu vesileyle.. 
İşte Alanyaspor'un maziden bugünlere gelişinin hikayesi:

1948 Yılında Dr. Ali Nazim Köseoğlu ve Alanyalı aydın gençlerin katkılarıyla kurulan kulübümüz 1985 yılına kadar amatör liglerde mücadele etmiş. Hatta 1981/82 yılında başkansız ve yönetimsiz kalarak 2. Amatör lige bile düşüyor.
1984/85 yılında 3. Lige alınan kulübün 1990/91 den sonraki yıllarına bende yakından tanıklık yaptım. O zamanlar ilçede bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda gazeteci vardı. Önce Yeni İleri sonra Hürriyet Gazetesi adına çok maç izledik, deplasmanlara gittik. Turuncu yeşilli takım Hasan Çavuşoğlu'nun Başkan olduğu döneme kadar çok badireler atlattı, ligin son maçında aldığı puanla kümede kaldığı sezonlar yaşadı. 2011 yılında yönetim sorunu oluşunca gazetecilerden oluşan bir gurup kulübe 15 gün başkanlık dahi etti. Sonrasında Hasan Çavuşoğlu, 71 kişilik kalabalık bir yönetim ordusuyla işin başına geçti.
Ne olduysa bu tarihten sonra oldu. Turuncu Yeşilli takımımız tarihinin altın günlerini yaşamaya başladı.

2013-14 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grub'ta 2'nci olan takımımız, play off çeyrek finalde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni her iki maçta da 1-0, yarı finalde MKE Ankaragücü’nü 1-0 ve 3-2, final maçında ise İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda Hatayspor’u normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz biten mücadeleden penaltı atışları sonucu 4-3 galip ayrılarak tarihinde ilk kez adını PTT 1. Lig'e yazdırdı..

2014-15 sezonunda PTT 1. Lig'de Albimo Alanyaspor adıyla mücadele etti. Takımımız tarihinde ilk sezonu olmasına rağmen ligi 3'üncü bitirerek play off maçlarında oynamaya hak kazandı. Takımımız play off yarı finalinde Samsun’da Samsunspor ile karşılaştığı ilk maçı 5-1 kaybetti. 2'nci maçı da 4-0 kaybeden takımımız Süper Lig’e çıkma şansını kaybetti.

2015-16 sezonunda isim sponsorunu değiştirerek Multigroup Alanyaspor adını alan takımımız, ligi 3'üncü sırada tamamladı ve Süper Lig'e yükselmek için play off oynama hakkı elde etti. İlk turda Balıkesirspor'u eleyen takımımız, final maçında Adana Demirspor ile eşleşti. Konya'da oynanan maçta Adana Demirspor'u normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 berabere biten mücadele sonunda penaltılarla 3-1 yenen takımımız tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselme başarısını gösterdi. 
O günden bugune Süper Lig’de mücadele ediyoruz.
Kısa sürede iki alt ligde takımı şampiyon yapan sonrasında Süper lige demir atan Alanyaspor'un başındaki isim olan Hasan Çavuşoğlu, Alanya'nın Spor tarihinde elde edilemeyecek başarılara imza atmış ve adını altın harflerle yazdırmış bir isimdir..
'Dejavu' gibi her yıl tekrarlanan senaryolara alıştık artık..
Takım, bir iki kez mağlup olup tökezleyince ortalığı ayağa kaldıranlar sezon sonuna bakınca hiç utanmıyorlar mı acaba?
Başkanın futboldaki bunca mücadele ve başarıya rağmen Alanyaspor'a laf-söz edenlerle uğraştığı yetmiyormuş gibi; bir de başka mecralara çekmek istemeleri, paraşüt sporu için birilerine imtiyaz sağladığı iddialarını dile getirmeleri, çirkin olduğu kadar bir o kadar da alçakca..
Hasan Başkan Alanya'da partiler üstü ve rüştünü ispat etmiş bir 'adam'..
Bunlara tenezzül bile etmiyeceğini anlamayan 'kıt kafalılar'a laf anlatmak elbette zor.. 
Çavuşoğlu' nun şu anlatmaya çalıştığım yazıma bile ihtiyacının olmadığını en iyi bilenlerdenim..
Ancak, biz yinede görevimizi ifa edip TARİHE not düşelim istedik.. 
Alanyaspor'u kimsenin hayal bile edemeyeceği yerlere getiren  'Adam'ı alkışlamak yerine eleştirmeye kalkmak büyük hadsizlik..
Allah Hasan ÇAVUŞOĞLU'NA sabır versin ve Alanyaspor'un başından eksik etmesin..
Bugünlük söyleyeceklerim bu kadar..
Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın MAP'la kalın..