AK Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı / Parti Sözcüsü Baran Demiral yazılı bir açıklama yaptı. 

Demiral'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

TANRISEVEN’E 1100 KİLOMETRE ÖTEDEN ZİYARET   TANRISEVEN’E 1100 KİLOMETRE ÖTEDEN ZİYARET  

Alanya'da yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi sosyal medya hesabından "Memleket satılıyor" şeklinde açıklamada bulunmuş, bahse konu olan durumla alakalı gerekli bilgileri doğru kaynaklardan almadığı içinde tarafımızca değerli basın mensuplarımıza ve halkımıza açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

6306 sayılı Kanun'un 6'ncı maddesinin beşinci fıkrasının (e) bendinde "Hazine mülkiyetinde olup bu Kanun  kapsamında  Bakanlığa  tahsis  edilen  taşınmazları;  Kanun  kapsamında  Bakanlıkça kamulaştırılan taşınmazları ve yürütülen uygulamalar neticesinde Bakanlık payına düşen taşınmazları, dönüşüm projeleri özel hesabına gelir elde etmek amacıyla kiralamaya ve satmaya,"  ve (g) bendinde "Rezerv yapı alanlarında gelir ve hasılat getirecek her türlü uygulama yapmaya" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yetkili olduğu hüküm altına alınmıştır.
 
6306  sayılı  Afet  Riski  Altındaki  Alanların  Dönüştürülmesi  Hakkında Kanunun 2 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca "Rezerv Yapı Alanı" olarak talep edilen Mahmutlar Mahallesi 858 ada 1 nolu parselin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğüne tahsisi için dosya Valiliğimize gönderilmiştir.

783.562 km² vatan toprağımızda, hele Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız şu günlerde yapılan bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyor, saygılarımı sunuyorum. 

Baran Demiral
AK Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı / Parti Sözcüsü

Editör: Mehmet Ali Parmaksız