Haydar Yıldız’dan Genç Siyasilere Tavsiyeler

Alanya belediye başkan adayı Haydar Yıldız, Alanya’da rektör atamasının ardından eleştirilerde bulunan genç siyasilere dikkat çekti. 

Yıldız, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a sahip çıkarak, “Eleştiri makamı değil, saygı makamındadır. Bilinmesi gerekir.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ataması ile görevlendirilmiş ve protokolde üst seviyede yer alan bir kişiyi eleştirmenin yakışık almadığını söyleyen Yıldız, “Rektör olmadan milletvekili aday adayı olması utanılacak bir şey değil. Her Türk vatandaşının demokratik hakkıdır. Ayrıca bugün CHP ya da İYİ Parti iktidar olsa, AK Partili birini rektör atar mıydı?” diye sordu.

IMG-20230804-WA0006

Asıl bu konu hakkında rektörümüze sahip çıkması gerekenlerin konuyu duymazlıktan gelmesinin garip olduğunu ifade eden Yıldız, genç siyasetçi kardeşlerimizin bunu gözden geçirmesini istedi.

Rektör, üniversitenin akademik ve idari olarak en üst düzey yetkilisi olduğu için kamu görevlisi sayılır. Rektörler, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesine göre Cumhurbaşkanı tarafından atanır. 

Rektörler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi değildir, ancak bu kanunda belirtilen disiplin hükümleri rektörler için de geçerlidir. 

Rektörün protokoldeki yeri, üniversitenin akademik ve idari olarak en üst düzey yetkilisidir 
Türkiye devlet protokolü listesinde rektör, bakanlarla aynı sırada yer alır.Vali ve belediye başkanından sonra gelir.

Editör: Map MAP