Öncelikle şunu açık ve net beyan etmek isterim ki, Emlakçıların kira artışında parmağı olduğu, rayiç bedellerini artırdıklarını halk dilinde söylüyorsunuz! Hayır, çok yanılıyorsunuz. 

Ben demiştim demeyi seviyorum!
Sebebine gelince, aylar önce fikrimi beyan etmiştim. Alanya çıldırdı başlıklı makalemde her şeyi apaçık yazmıştım. 
Öncelikle şunu açık ve net beyan etmek isterim ki, Emlakçıların kira artışında parmağı olduğu, rayiç bedellerini artırdıklarını halk dilinde söylüyorsunuz! Hayır, çok yanılıyorsunuz. 
Size Emlakçılığı kısa ve öz anlatayım!
1-    Gerçek emlakçı var 
2-    Emlakçıymış gibi davranan, serbest sektörde kendini emlakçı sananlar var.  
-Gerçek emlakçı, mülk sahipleri ile pazarlık yapar, fiyatları düşürmesini ister ve sebeplerini tek tek izah eder. Tarafsızdır, hem mülk sahibini hem kiracıyı/alıcıyı düşünür haklarını savunur. 

-Fakat emlakçıymış gibi ayaklı emlakçılar, çabuk zengin olmak isteyen emlakçı figürleri ise, fiyat artışı ister yalan dolan ile mülk sahiplerini cezbeder. 

Şimdi gelelim kuru fasulyenin faydalarına, neden ben demiştim diyorum. Rusya Ukrayna savaşından kaçıp ülkemize gelenlere mülk sahipleri Ülkemizin standartlarının %200-400 katına mülklerini yabancılara kiraya verdi, dolaysıyla yerli halk bu meblağları ödeyecek gelire sahip değillerdi.  Rayiç değişince, Türk milleti zora düştü, hatta memur olarak atananlar ise aldıkları maaş kadar olan son rayiç kiraları ödeyemeyecek durumda olunca, görevden vazgeçtiler. 

Şimdi gelelim asıl meseleye!

7000 TL ile 10.000 TL arası savaştan kaçanlara verilen kiralık daireler, şimdi ne mi durumda?

Anlatayım,
İlk ay ve 2. Ay zar zor ödediler kiralarını… Fakat şuan ise hepsi ev sahipleri tarafından davalı, icralık. Çünkü kiralarını ödeyemiyorlar… Çünkü gelirleri yok, ülkeleri yanıyor…..

Eğri oturalım doğru konuşalım, bu zaten belliydi, neticede bu insanlar savaştan kaçmış ailelerini ölmekten kurtarmak için ülkemize sığınmış!
Hani biz Türk’üz ya, hani biz Müslümanız ya! 

Hani nerede senin Müslümanlığın?
Savaştan kaçıp gelip sana sığınan İnsanlara bedeli %200-400 arası artıracağına tam tersi mevcut kira bedellenin altında vermeliydin. Bu Müslümanlığa yakışırdı.. Paragöz olmanız hem savaş mağdurlarını hem de Türk milletine verdiği zararı, mağduriyetini umarım anlarsınız değerli mülk sahipleri. 
En İnsaf, el vicdan diyorum!

Nerede kaldı İnsanlık.. O kadar mı açsın, o kadar mı para gözsün, yabancıya endeksli kira bedellerini milletine de yansıttın.. Yazıklar olsun sana… 
Ben Alanya’ya 32 yılımı vermiş, her yeniliğin altında imzam bulunan Sevda Altunsoy olarak sizi esefle kınıyorum…
İlahi adalete sığınıyorum.. 
Şimdi Mahkemelerde kirasını ödeyemeyen Rus e Ukraynalılar ile size kolaylıklar dilerim.