TOKLU "DEVLETİMİZDEN ESNAFIMIZA MÜJDE"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Müjdeli haberi esnafa duyurdu.

Esnafın kredi üst limiti 350 bin liradan 500 bin liraya, taşıt kredi limiti 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseliyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnaf için 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, 

"Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan esnafımıza vermiş olduğu müjdeli haberde esnafın kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildiğinin müjdesini vermiş, Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası duyurmuştu. Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartılıyor. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlanıyor. Tüm bu kolaylıkların esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.
Devletimiz her zaman esnafının yanında oldu olmayada devam edecektir."