Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan yetim ve öksüz çocuklarla hayatta kalan yakınları, ilçe protokolüyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Devletin her zaman çocukların yanında olduğunu söyleyen Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Eşlerini kaybetmiş annelerimizin omuzlarındaki yükü hafifletmek ve çocuklarının ihtiyaçlarını bir nebze de olsa giderebilmek bizim için kutsal bir görevdir” dedi.

Devletin her zaman çocukların yanında olduğunun altını çizen Kaymakam Orhan Altun, "Çocuklarına hem ana hem baba olmak, daha fazla fedakârlık ve daha fazla özveriyi de beraberinde getirmektedir. Annelerin çocuklarını ailelerine vatana ve millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeleri, hayatta başarılı olduklarını görmeleri ve emeklerinin karşılığını almaları maksatlarının en kutsallarından biri olmalıdır” diye konuştu

Gazipaşa Kaymakamlığı himayesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programına Kaymakam Altun ve ailesi, SYDV Müdürü Ali Rıza Büyükakça, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Emre Cihat Aydemir, kurum müdürleri ve ilçede yaşayan yetim, öksüz çocuklar ile hayatta kalan yakınları katıldı. İftar programına katılan çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilenen Kaymakam Altun, hem ailelerle hem de çocuklarla tek tek sohbet etti. Ailelerin taleplerini de dinleyen Altun, gelen isteklerin çözülmesi talimatını verdi.

Kaynak: iha