Antalya Büyükşehir Belediyesinin, kentin yağmur suyu drenaj altyapısını güçlendirme çalışmaları bünyesinde ASAT tarafından ani su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı Toros ve Akkuyu mahallelerine bin 420 metre yeni yağmur suyu drenaj hattı döşeniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlardan dolayı yaşanabilecek sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı ilçesi Toros ve Akkuyu mahallelerinde yer alan 15. Cadde, Toroslar Caddesi ve 25. Cadde’de yağmur suyu çalışması başlattı.

Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perdeyi açtı Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perdeyi açtı

40,2 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen alt yapı çalışmalarından muhtarlar ve mahalle sakinleri memnun. Çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Bakım Onarım Şube Müdürü İsmail Sercen Şenel, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ASAT olarak gerekli etüt çalışmalarını tamamlayarak proje hazırladıklarını söyleyerek, "Çalışmanın 570 metresinde 1,5 metreye 1,5 baks imalatı, 850 metresinde bin 200’lük betonarme boru imalatı gerçekleştirmekteyiz. Bu bölgeye yaklaşık 40,2 milyon TL artı KDV’li bir yatırım olarak planlanmıştır. Çalışmalarımızın bir aylık bir süreçte tamamlayacağız” dedi.

Kaynak: iha