ALKÜ’DEN ANLAMLI ETKİNLİK

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği yaparak düzenledikleri piknikte doyasıya eğlendi.

ALKÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nün 2. sınıf programında yer alan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyen öğretmen adayları bu yıl da Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yüksel koordinatörlüğünde Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Alanya Huzurevi Müdürlüğü ile iş birliği yaparak İncekum Orman Kampı’nda bir piknik düzenledi.

Etkinliğe sevgi evlerinde barınan koruma altındaki 14 çocuk ile Alanya Huzur Evi’nde kalan 20 kişi ve Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gören 2. sınıf öğrencilerinin yanı sıra Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik ile Alanya Huzurevi Müdürü Fatma Aksoy da katıldı. Şarkıların çalınıp söylendiği, oyun havalarının oynandığı, halat çekme, kaşıkla pinpon topu taşıma ve çuval yarışı gibi farklı faaliyetlerin gerçekleştirildiği etkinlikte 7’den 70’e çocuklar, gençler ve yaşlılar bir arada gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Yaşlılarla yap-boz (puzzle) yaparak hoşça vakit geçirmelerini sağlayan geleceğin sınıf öğretmenleri kendi harçlıklarıyla aldıkları armağanları da sevgi evlerinde kalan çocuklara vererek sevinç ve mutluluklarını daha da arttırdı.