Tuzla’da Vernikçiler sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi. Patlama sesi Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. 

Yangına müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.  Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye müdahale etmekte zorlandı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 7 kişinin yaralandığını 3 kişiden ise haber alınamadığını ifade etti.

PATLAMA ANI KAMERADA

Fabrikada meydana gelen patlama anı ise vatandaşın cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde fabrikanın yandığı esnada bir patlamanın yaşandığı ve patlama nedeniyle çevreye bazı parçaların saçıldığı görülüyor.

Yangına müdahale eden ve yoğun dumandan etkilenen itfaiye ekiplerini bölgede bulunan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İstanbul itfaiyesinden yapılan açıklamada bitişik nizam 6 iş yerindeki  yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları devam ediyor.

'BOMBAYI ANDIRAN BİR PATLAMA'

Yangın bölgesinde bulunan CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz son durumu canlı yayında aktardı.

Tokaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Tuzla'daki 3 katlı boya fabrikasında çıktı yangın çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Dakikalar önce bu noktadaydık, bizler de şahitlik ettik. Anında gökyüzüne dumanlar yükselmeye başladı. Kapkara bulutların gökyüzünü kapladığını söyleyebiliriz. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmiş durumda. Alan tamamen şeritlerle kapatıldı. Bu noktada ara ara, patlamanın birden fazla kez gerçekleştiği bilgisini aldık. Olay yerine doğru ilerlerken alevlerin çevrede bulunan ağaçlara da sıçradığını gördük. Ekipler müdahalesini sürdürüyorlar. Yangının kontrol altına alınmaya başlandığını söyleyebiliriz ancak boya fabrikası olduğu için patlama ihtimaline karşı bölgede geniş çaplı güvenlik önemlemleri var"

Kaynak: f5haber