Gazipaşa'da CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir’i darbeden kişilerin ardındaki azmettiricinin Allaattin K.  olduğu iddia edildi.
Saldırının, Gazipaşa'da işletmeciliğini Alaattin K.'nın yaptığı bir restoranın ruhsatsız ve yasal çalışma izninin olmadığı, işletmenin turizm belgesinin iptaline ve belediyenin uyarılarına rağmen hizmet vermeye devam ettiği, bu yüzden hem belediyeye hem de belediyenin partilisi olan CHP İlçe başkanına saldırıda bulunarak herkese gözdağı verilmeye çalışıldığı öne sürüldü.
Söz konusu restoranda kumar oynandığı, tefecilik yapıldığı, savcılığa şikayet edilmesine karşın hizmet vermeye devam ettiği öne sürüldü.
Saldırının, 
işletmenin turizm belgesinin iptal edilmesinden sonra ve  belediyenin mekanla ilgili kapatma kararının ardından olması dikkat çekti. Gazipaşa’da yaşayan çok sayıda vatandaş CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir’i yapılan saldırıyı kınayarak, "Belediye bir kaç eşkiyaya boyun mu eğecek. Tüm yaşananlara rağmen restoran yasal olmadığı halde hizmet vermeye devam ediyor." diye konuştu.
Olay, 2 Aralık Cuma akşamı saat 19.00 sıralarında ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi, Cebeli mevkiinde bulunan bir restoranda meydana gelmişti. Akşam yemeğini yemek için restorana gelen CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, restoranın girişinde kimliği belirsiz maskeli 2 kişinin saldırısına uğradı. Darp edilen Demir, başından yaralanıp, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir’i darp eden Mustafa N. ve Murathan S. isimli şahıslar, avukatları eşliğinde Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Ekipler tarafından gözaltına alınan Mustafa N. ve Murathan S., karakoldaki işlemlerinin ardından Savcılıkta ifadesi alınan Mustafa N. ve Murathan S., tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şahıslardan Murathan S. tutuklanırken, Mustafa N. serbest bırakıldı.