ALANYA’DA BÜYÜK DOLANDIRICILIK
ODTÜ HOCASI 270 BİN EURO DOLANDIRDI
İhalesi 9 kez iptal edilen Alanya Sapadere Kanyonu’nun perde arkasındaki dolandırıcılık olayı mahkemelik oldu. Sapadere Kanyonu’nun ihalesini kardeşi Hikmet Sönmez ile alan ODTÜ Öğretim Görevlisi Ümit Sönmez’in aynı köyünden iş adamı Mehmet Özcan’ı dolandırdığı iddia edildi. 
Sapadere Kanyon ihalesi öncesi iş adamı Mehmet Özcan’dan yaklaşık 270 bin euro para aldığı iddia edilen Ümit Sönmez’in halen kanyonu kardeşi ile birlikte işlettiği ortaya çıktı. 
Köyüne hizmet için ve çocukluktan bu yana tanıdığı Ümit Sönmez’e güvenerek para verdiğini belirten Mehmet Özcan, ‘’Ben Sapadereliyim ve yıllardır Alanya’da esnaflık yapıyorum. Ümit Sönmez’i çocukluktan tanırım. Kanyon ihalesinden önce bir araya geldik. Sönmez bana ‘Ben bakanları, bir çok bürokrasiyi şahsen çok iyi tanırım’ dedi. Ümit Sönmez ile ihaleyi ortak almak için anlaştık. Bu aşamada Sapadere Kanyon ihalesi defalarca iptal edildi. Bu süreçte benden yaklaşık 270  bin euro para aldı. İhale tamamlandıktan sonra kardeşi ile birlikte şirketi de üzerine aldı. İyi niyetim ve köyüme hizmet aşkımdan dolandırıldım. Ümit Sönmez’e defalarca ulaşmaya çalıştım ancak telefonlarıma bakmadı.Olay mahkemelik oldu. Hatta bir bakanımızda aynı kişiden ismini kullandığı için  mahkemeye verdi. Adalete güveniyorum’ dedi.

Editör: Map MAP